Bliv gift i Las Vegas

Bryllup i Las Vegas

Der er i gennemsnit 115.000 par, der bliver gift i Las Vegas om året, så hvis I drømmer om et Las Vegas bryllup, så er I ikke i de eneste. Der er også mange gode grunde til at blive gift i Las Vegas, men inden I kaster jer ud i det, så er der lige et par ting, der er gode at tænke igennem.

1: Hvem vælger at gifte sig i Las Vegas?

På trods af, at der er 115.000 par, der bliver gift i Las Vegas hvert år, så må det stadig betragtes som noget ganske særligt, og en smule usædvanligt, hvis man er dansker. I Danmark har vi det med at stikke af til rådhuset, og ikke ret meget længere, så når man hele vejen til Las Vegas, så får man en helt særlig oplevelse med hjem i bagagen, og en rigtig god historie! Der er virkelig stor variation i måden folk bliver gift på i Las Vegas.

Der er store, formelle bryllupper, med masser af gæster, limousiner, store kjoler, som holder deres bryllup på det hotel, der er mest trendy for tiden. Der er også dem, der opererer med et mindre budget, som inviterer den nærmeste familie på buffet efter en ceremoni på enten det udvalgte hotel eller et af Las Vegas mange kapeller.

Og så er der dem, man slet ikke opdager. Dem der gør det i tosomhed, dem der måske er stukket af hjemmefra, og dem der bare helst vil det lige præcis sådan her. Uanset måden og uanset hvorfor, så er det en uforglemmelig oplevelse. Og det er så dejligt og livsbekræftende, at se alle de smukke glade brudepar på hotellerne og i gadebilledet, hvad enten de er i det helt store skrud, med et stort følge af gæster, eller om det er et romantisk par, der fletter fingrer og kysser i stilhed ved springvandet foran Bellagio.

shutterstock_122657134.jpg

Little White Wedding Chapel. Foto: Jorg Hackemann / Shutterstock.com

2: Hvorfor blive gift i Las Vegas?

Der er forskel på, hvordan folk i Danmark vælger at holde deres bryllup. Nogle vælger en stor fest, mange gæster, traditionelt bryllup, mens andre vælger en stille ceremoni enten i kirken eller på rådhuset, ikke andre gæster end et par vidner, og ikke det store hurlumhej. Det kan der være forskellige årsager til, men i hvert fald, hvis man ikke er typen til det store traditionelle bryllup med taler og brudevals, så er et bryllup i Las Vegas en åbenlys mulighed. Slip væk fra alle forventningerne om bordkort og blomsteropsatser, live musik og 5 etagers bryllupskage. Man kan enten vælge tosomheden, det private bryllup, eller man kan selvfølgelig også invitere sin familie med. En anden mulighed er også, at blive gift uden gæsterne er fysisk til stede, men er med online. Det er en service, som rigtig mange Las Vegas wedding chapels tilbyder efterhånden.

3: Hvad kræver det, at blive gift i Las Vegas?

I modsætning til, hvad man kunne have fået indtryk af, så kan man ikke komme ind fra gaden, og blive gift i Las Vegas. Det kræver lidt forarbejde. Det betyder ikke, at det er besværligt, men det er vigtigt at være forberedt, ellers kommer man ganske ugift fra byen. De rent praktiske ting handler om dokumenter, der skal være i orden.

Senest 4 uger inden afrejse til Las Vegas, skal I sørge for at få en ægteskabsattest på engelsk hos Borgerservice i Danmark. Den dokumenterer, at I har ret til at gifte jer. I skal også ansøge om en marriage license i Nevada, og det gør I nemmest på Clark Countys hjemmeside, hvor I kan udfylde den hjemmefra, og dermed spare kø tid, når I skal afhente den hos Las Vegas Marriage Buraeu. Den skal gerne hentes senest dagen før brylluppet. Den koster $60 og skal medbringes til det kapel I har valgt til vielsen. Hvis I mister den, skal der købes en ny til $60. Det er også hos Las Vegas Marriage Bureau I afleverer jeres ægteskabsattest, som I har med hjemmefra.

Når vielsen er foretaget, får I et bryllupscertifikat, som inden 2 måneder skal afleveres hos Folkeregisteret i Danmark, og så er I i mål! Så, lidt forarbejde og efterarbejde, men sammmenlignet med hvad danskere generelt bruger af tid og besvær på et bryllup, så er man vist billigt sluppet her.

4: Hold polterabend, bryllup og bryllupsrejse i samme by

Det er de færreste danske par, der har gæster med på til Las Vegas, det er en bekostelig affære, så med mindre man selv eller familien har midlerne, så bliver det nok en tur i tosomhed. Det sker dog ind i mellem, og er der noget sted, der er sjovt at holde en polterabend, så er det i Las Vegas! Her er faktisk alt, hvad man skal bruge til en traditionel polterabend, hvis man er til den slags. Her er udfordringer som f.eks. vilde rutsjebaner og helikopterture, her er noget af den lækreste mad i verden, her er 5 stjernede spa hoteller, her er nogle af verdens bedste natklubber, her er i det hele taget fyldt til randen med både vilde, skøre og sjove oplevelser.

De fleste er dog afsted på egen hånd, men det bliver det for de fleste bare bedre af. Det er ikke alle, der ser det fantastiske i en vild og vovet polterabend, og den kan man dermed være heldig at slippe for. I stedet kan man starte sin bryllupsrejse, allerede inden man bliver gift. Las Vegas og området omring er et fantastisk sted til en bryllupsrejse. Byen er så fuld af liv og puls, det er svært ikke at leve en smule ekstra, når man er der. Det gælder ikke kun det vilde, for Las Vegas har meget mere at byde på en det. Det er også en utrolig smuk og romantisk destination, og kommer man lige uden for hurlumhej grænsen, så er der de mest fantastiske naturoplevelser i vente, som f.eks. en tur til Grand Canyon, en svævebanetur eller et besøg til Hoover Dam og en sejltur på Lake Mead.

5: Hvem skal vie os?

Det kan muligvis lyde som en kliché, men ikke desto mindre, så er tema bryllupperne stadig i høj kurs i Las Vegas. Der er stadig stor efterspørgsel på brylluper foretaget af forskellige kendte ansigter, både døde, levende og opfundede. De helt store tema bryllupper er stadig en vielse af Elvis, Michael Jackson og Jack Sparrow, og Star Trek brylluppet er stadig voldsomt populært. Man kan også vælge et temabryllup i en helt anden boldgade, f.eks. et vampyr bryllup eller Kiss bryllup Det handler ikke kun om, hvem man bliver viet af, men i høj grad også, hvor man bliver viet. Der er tema bryllupper i alle afskygninger. Bliv f.eks. viet i en helikopter svævende over byen, eller under vandet i et kæmpe akvarium, bliv gift i en Drive thru, bliv gift på fast food restauranten Denny´s eller i toppen af Eiffeltårnet, eller hvad med et bryllup i Manhattan Exspress på toppen af New York New York hotellet? Der er faktisk ikke de store begrænsninger på, hvor, hvornår og hvordan man kan blive gift i Las Vegas.

Det er dog stadig de fleste, der bliver gift helt traditionelt i et fint lille romantisk kapel, og det gør ikke oplevelsen mindre særlig, for uanset hvilen bryllupsstil man vælger, så er et Las Vegas bryllup noget ganske særligt!  

Annonce

RoyalCasino-footer.gif