Hoover Dam

Hoover Dam

Er der ét sted, man skal unde sig selv at opleve inden for en times kørsel af Las Vegas, så er det Hoover Dam. Det er et helt fantastisk bygningsværk, og det er svært at forestille sig, hvor storslået det er, før man står der. Det er gigantisk, og man kan pludselig føle sig meget lille.

Man startede byggeriet på Hoover Dam tilbage i 1931, og dæmningen stod færdig i 1936, to år før planen. Hoover Dam er 200 meter bred i bunden, og 14 meter bred i toppen. Den er 221 meter høj, og 379 meter lang. Den er formet som en bue, en kontruktion der er selvforstærkende. Hoover Dam kostede $49 millioner at bygge, hvilket ville svare til $833 millioner i 2014.

Det var lidt af en omgang, at få bygget dæmningen. Man havde store visioner, men mange af forventningerne var uprøvede. Der var på et tidspunkt flere end 5.000 ansatte på én gang, som alle bidrog til byggeriet på den ene eller den anden måde. Og eftersom byggeriet foregik i ørkenen, med Las Vegas som den nærmeste by, så opførte man Boulder City til arbejderne og deres familier.

Der døde 112 mænd undervejs i byggeriet. Den første der døde var J.G. Tierny, som druknede, da han i 1922 var ude at lede efter det ideelle sted til dæmningen. Den sidste der døde under konstruktionen, var Tiernys søn, som mistede livet præcis 13 år senere. Desuden døde knap 50 mænd undervejs af lungebetændelse, men antallet af tilfælde af dødelig lungebetændelse var usædvanlig højt, og arbejderne var oprørte, og de var ikke i tvivl om, at det handlede om kulilte forgiftning fra de underjordiske tunneller, der var bygget for at lede vandet væk fra byggeriet. Her arbejdede mændende med tændte benzindrevne biler i op til 60 graders varme. Dødsfald som følge heraf blev ikke talt med, for virksomheden bag byggeriet (Six Companies) ville ikke risikere at skulle betale erstatning til de dødes familier.

Der var i mange år uenighed om dæmningens navn, og indtil 1947 hed den både Boulder Dam og Hoover Dam. I 1947 blev det fastsat ved lov, at bygningens navn er Hoover Dam, opkaldt efter Præsident Hoover.

I dag besøger mere end 1 million mennesker Hoover Dam om året og vi kan på det varmeste anbefale en tur dertil. Turen til Hoover Dam kan nemt kombineres med en dag ved Lake Mead eller en længere tur til Grand Canyon. Der er forskellige muligheder for ture til Hoover Dam, men uanset hvad man vælger, så er det en smuk oplevelse.

 

 

 

 

Annonce

RoyalCasino-footer.gif