Grand Canyon

Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon er 446 km lang, op til 29 km bred, og er op 1.800 meter dyb, så det må siges, at være lidt af en kløft! Faktisk er den så stor, at den kan ses fra den internationale rumstation. Derfor må et godt råd være, når man beslutter sig for, at ville se Grand Canyon, så beslutter man også, hvilken del man vil se, for at se det hele, det vil tage sin tid.

Bus, bil eller helikopter?

Man kan opleve Grand Canyon på mange forskellige måder. Den mest typiske og også ganske fantastiske måde, hvis man er gæst i Las Vegas, er at tage en bustur dertil. Det tager hele 5 timer at køre med en bus dertil igennem ørkenen, men det er virkelig turen værd. Det første møde med Grand Canyon glemmer man næppe. Det er virkelig et af naturens mesterværker. Det er altid muligt, at få hjælp på hotellet til at booke en tur til Grand Canyon. Benyt hotellets concierge, og de kan fortælle om alle de forskellige muligheder, og de har som regel også nogle de samarbejder med.

Andre muligheder er at tage dertil med egen bil (annonce), som nok vil være noget hurtigere end 5 timer, eller man kan tage en helikoptertur, hvor man også får lov at flyve ned i kløften. Man kan tage til flere forskellige områder, og alt efter hvor man ser kløften fra, så er farverne og lyset vidt forskelligt.

Der er også mulighed for at opholde sig i Grand Canyon i længere tid end blot et par timer, som er det, der beregnes til en bustur, da man også skal de 5 timer retur igen. Man kan komme ned i kløftes og hike, man kan overnatte med telt, eller man kan bo i nærheden på et af de små hoteller eller i hytter. Det anbefales at have en guide med, hvis man skal ned i kløften.

South Rim og North Rim

Man kan opleve Grand Canyon fra flere vinkler. Hvis man tager til South Rim, så har man den mest fantastiske udsigt badet i røde farver. Det er det mest besøgte område af Grand Canyon, både pga udsigten, men også fordi det er tættere på en North Rim. Hvis man vil besøge North Rim, så skal man virkelig ville det! Her er 250 km til den nærmeste by i Utah, her er sværere at komme til, og her er kun sæson åbent, men til gengæld er udsigten formidabel, og man ser Grand Canyon badet i koldere og nogle gange nærmest blå farver. 

Westside og Eastside

Vestsiden har sin helt egen fordel, det er nemlig her Grand Canyon Skywalk åbnede i marts 2007. Skywalk er en platform med glasbund, der er 21 meter lang, og det ligner den hænger frit i luften ud over kløften. Her kan besøgende gå en runde, og få en helt anden fornemmelse, når man står, hvad der minder om, i luften og kigger direkte ned i kløften 1.450 meter længere nede! Østsiden er bestemt også et besøg værd, og det er der flere og der gør. Her er selvfølgelig også de mest fantastiske udsigter, som man aldrig glemmer.

Uanset om man vælger den ene eller den anden måde at tage dertil, om man tager til den ene eller den anden lokation, ser udsigten oppefra eller oplever Grand Canyon nedefra, så er det hele turen værd! Sæt en dag af til det, og få en naturoplevelse for livet!

Annonce

RoyalCasino-footer.gif