Bag om Cirque du Soleil

Historien om Cirque du Soleil

To gadeartister startede hele det her eventyr. Tænk, hvis de havde vidst, hvad deres idé, ville bringe med sig. De turnerede i Canada som cirkus artister, og som så mange andre artister, havde problemer med at få det til at løbe rundt økonomisk. De var heldige at modtage et legat to år i træk, og dermed ansætte hjælp til at gøre showet til et rigtig cirkus show. Der, hvor deres cirkuss adskilte sig, og stadig adskiller sig fra andre typer cirkus, er, at der er mere teateropvisning, mere karakterskuespil, mere dans og der er ingen dyr med i deres forestillinger.

Cirque du Soleil har stadig hovedsæde i Montreal i Canada, forretning er bare vokset godt og grundigt. Mange tusind mennesker kommer til audition hvert år, forskellige steder i USA. De har verdens største casting afdeling, og samtidig rejser 8 talentspejdere rundt i verden, og leder efter artister, atleter, dansere og skuespillere, som kunne vise sig at have lige præcis dét, man skal have, for at være med i et Cirque du Soleil show.

Over halvdelen af artisterne i forestillingerne er tidligere atleter på verdensplan. De bliver først taget i betragtning, når de er helt færdige med deres sport, og er færdige med at konkurrere. Nogle talenter kan derfor være flere år undervejs. De er opdaget af talentspejderen, men de lader dem være, til de har fået alt det de skal have, ud af deres sport.

shutterstock_160796666.jpg

Beatles på The Mirage hotel. Foto: elvistudio / Shutterstock.com

Udtagelsen til et show er lang, hård og til tider brutal. Det foregår i flere trin. I første omgang er man til audition i sit særlige talent, f.eks. atlet eller danser. Herefter skal man vise, at man er egnet til andet end sit eget talent, og her falder mange fra. Bare fordi man er top atlet, betyder det ikke, at man kan danse. Eller bare fordi man er danser i verdensklasse, betyder det ikke, at man kan spille skuespil.

Hvis man får bevist, at man enten kan, eller har mulighed for at lære andet end sit eget talent, hvis man får vist, at man kan performe, man har noget særligt at byde ind med, så er man igennem første nåleøje. Det betyder, at man får et stykke papir på, at man er optaget i Cirque du Soleils talentdatabase, og man er på ingen måde sikret et show. Der kan gå flere år, før man bliver ringet op, fordi man er taget i betragning til deres træningslejr. Det kan også være, de aldrig ringer.

Hvis de ringer, så bliver man udtaget til at gennemgå deres 4 måneders træningslejr i hovedkvarteret i Montreal. Her skal man virkelig vise sit værd. Man skal igennem mange forskellige livsfarlige træningsøvelser, som f.eks. den russiske gynge. Her falder man kun forkert én gang, så er man færdig. Det er ikke for alle og enhver! 

Desuden skal man igennem stemmetræning, dans, skuespil, klovneri og meget andet. Her møder mange deres udfordringer, fordi de igen ikke er på sikker grund, men skal igennem noget, hvor de ikke aner, hvad de møder.

At komme igennem de 4 måneders træning betyder ikke, at man dermed er garanteret en kontrakt på et show. Nogle få, som har et ganske særligt talent, har en kontrakt, inden de er færdige med deres træning. Andre konkurrerer om den samme åbne plads i en forestilling, og andre igen må væbne sig med tålmodighed og håbe, de en dag bliver ringet op.

Rundt omkring i USA kan man finde faste forestillinger, og derudover så er der altid mange forestillinger på turne. Der er som regel omkring 20 forskellige forestillinger kørende på en gang.

Det sted i verden med flest faste Cirque du Soleil er Las Vegas. Det ældste Cirque du Soleil show i Las Vegas er Mystère, som siden 1993 har kunnet opleves på Treasure Island. I december 2014 fejrer forestillingen sin 10.000 forestilling! Det må siges, at være imponerende.

shutterstock_219982096.jpg

KA på MGM hotellet. Foto: Kobby Dagan / Shutterstock.com

Andre faste Cirque du Soleil shows i Las Vegas er:

  • O på Bellagio
  • Ka på MGM Grand
  • The Beatles – Love på The Mirage
  • Zumanity på New York, New York
  • Criss Angel Believe på Luxor
  • Zarkana på Aria
  • Michael Jackson: one på Mandalay Bay

Der er stor variation i forestillingerne, selvom de udspringer af den samme drøm. O foregår rigtig meget i vand, Criss Angel Believe er et trylle og illusionist show, Zumanity er den meget sensuelle og erotiske version af Cirque du Soleil, i Ka bliver man præsenteret for asiatisk kampsport i smukkeste stil, Zarkana handler om et gammelt cirkus der vækkes til live i et nedlagt teater, Love er baseret på Beatles sange og så er der en hyldest til Michael Jackson i One. Så sæt dig ind i, hvad du vil se, men uanset hvad du vælger, så får du en fantastisk oplevelse.

Hvis man er så heldig, at få en plads i et af Cirque du Soleils shows i Las Vegas, så betyder det, at man skal deltage i 476 shows om året!! Det har været en kamp og en oplevelse at nå dertil, og man adopterer i en årrække en helt særlig livsstil. Ja, to gadeartister startede det her eventyr, tænk hvis de havde vidst, hvad det ville bringe med sig! 

Annonce

RoyalCasino-footer.gif